Förläng våren är knappast ett budskap som vi under denna en av de hårdaste vintrar på år och dagar tackar nej till! Intill Montpellier i Sydfrankrike ligger byn Roujan där hotellägarna Greg Taylor och Alex Charles driver ett gayinriktat pensionat.
Den 13 april startar Ryan Air med fredagsflyg från Skavsta till Bezier i närheten av Montpellier så Greg och Alex sprider nu budskapet till svenska turister om regionen Languedoc som hett gayresemål och deras eget hus självklart som det perfekta utgångsläget.
Det som gör regionen så speciell, menar det två är kombinationen av Montpellier, ”Frankrikes andra gaystad” och närheten till Languedocs stränder.
– Montpellier är den populäraste staden att bo i och den har attraherat många gaypersoner de senaste åren, berättar Greg Taylor.

Greg Taylor och Alex Charles

Vädret, ”superbt”, närheten till stränderna, den ”vackra stadskärnan” där fler och fler gayinriktade caféer, barer, restauranger och saunor öppnar är huvudorsakerna till gay”invasionen”, tror Greg.
– Staden årliga Prideparad som hålls varje juni är den näst största i Frankrike och borgmästaren Hélène Mandroux, går i dess tät som en av de som går i täten för att utöka landets samlevnadslagar för homosexuella, berättar Greg.
Bland stränderna är det naturistbeachen Cap d’Agde som lockar de flesta gaykillarna. Beachen är det största naturistområdet i Europa med egen shopping, restauranger och boende. Och så vackra sandstränder och dynor!
Men regionen, liksom hela södra Frankrike innebär även vin och mat! Området är världens störta vinproducerande region.

Greg Taylor och Alex Charles

Cinq & Sept ligger i vinstaden Roujan och ligger i ett 1700-talshus. Stället är gayexklusivt och har fem rum för självhushåll, pool och en terrass, sommarkök och lounge.
– De flesta av våra rum har dessutom otrolig utsikt över de omgivande vingårdarna, berättar Greg.
Medan Cinq & Sept ligger ca 50 minuters bilresa från Montepllier tipsar de två om ett annat gayboende i närheten, The Lotus Tree. Det drivs av gayparet James Proctor och Lance Price, placerat ca 45 minuters bilresa från Avignon. Det unika med The Lotus Tree är att det förutom att vara gayställe också är, liksom stranden Cap d’Agde välkomnande för de som gillar att semestra i bara mässingen!
Våren är snart här – i alla fall i södra Europa!

Greg Taylor och Alex Charles