När 30-åriga Vancouverbon André i oktober förra året skulle besöka sin man i New Orléans stötte han på patrull vid USAs inresekontroll på Vancouvers flygplats. Gränspolisen gick bland annat igenom hans mobil och hans konton på gayappen Scruff och bare back-hemsidan BBRT.

Efter genomsökningen pekade gränsvakterna bland annat på ett meddelande där en man skrivit till André; ”looking for loads”. Detta såg som ett tecken på att André kunde vara sexsäljare. Andrés försök att förklara att ”looking for loads” inte har med sexköp att göra, gick budskapet inte fram. André berättar för gaysajten dailyxtra.com att han till slut gav upp och bad att få ställa in förhöret och inte genomföra resan. Och att han fick försäkran att detta inte skulle innebära att han nekats tillstånd att besöka USA för all framtid.

När han en månad senare försökte igen, valde han att rensa sin dator och mobil på alla gay-appar och sparade lösenord och surfhistoria kopplade till gaysajter. Vid inresekontrollen fick han återigen gå igenom extra förhör och all information, inkluderat lösenord, var sparade hos de amerikanska myndigheterna. Även denna gång nekades han inresa till USA, men nu på grund av att han tagit bort appar och gaylänkar.

– De gick igenom min dator. De läste mina Word-dokument, berättar André för dailyxtra.com. Jag hade nakenbilder på mig själv och de frågade vem det var på bilden. Det var enormt förnedrande och generande.

Totalt räknar André med att han förlorat 1200 kanadensiska dollar på resor han inte kunnat genomföra.