Gayområdet Le Village i Montreal är till ytan det största i Nordamerika. Lyckligtvis är det för utbölingar dessutom enkelt att hitta till. Om du tar dig nedför rue Sainte Catherine, centrala stans huvudgata, så stöter du på regnbågsflaggor och porrbutiker ungefär vid hörnet av rue Berri. Området sträcker sig till rue de Lormier och här innanför hittar du ett myller av barer, klubbar, caféer, affärer, boutiquer och restauranger, alla inriktade på att serva hbt-gäster och kunder.

För att vara en stad med över tre miljoner invånare är Montreal en ganska enkel stad att röra sig i. Om du kör bil upptäcker du att det finns många parkeringsplatser i gayområdet, men gatskyltarna är på franska så se till att du förstår vad de vill informera dig om så du slipper böter eller att få bilen bortbogserad. Flyger du till Montreal, finns taxi eller tunnelbana (Metro) som tar dig varhelst du vill. Metrostopp Beaudry ligger mitt i Le Village.

Vad än du är ute efter med ditt besök så kommer du hitta den rätta platsen att bo på. Det finns ett stort utbud av billiga, pittoreska bed and breakfasts eller mindre hotell att välja mellan. Hotel Dorion är ett mysigt ställe om du vill hålla i budgeten. Det finns inget ställe som ligger så bra till för all action. Det ligger på rue Dorion och du kan boka ett standardrum eller uppgradera dig till jacuzzi eller andra bekvämligheter. Hotel Maritime Plaza är dyrare och ligger ca tre kilometer från gayområdet. Hotellet är dock extremt trevligt och har en toppservice.

Om du gillar att flirta medan du äter är Le Drugstore ett bra val närhelst du är i stan. Som en blandning av bar, restaurang och shop är det ett stort ställe med heta servitörer/servitriser och en mängd gaygäster. Det finns en stor variation på menyn, men bäst är burgaren som serveras med en generös portion Poutine. Det sistnämnda är en snabbmatsrätt bestående av pommes frites, brunsås och ost… en specialité i Quebec. En del restauranger adderar ketchup och ärtor som topping. Just ärtor är något som serveras som garnityr till många maträtter i området.
Som en internationell metropol så finns här, och speciellt då i gayområdet, en bred och fantastiskt god blandning av kök, inkluderat Le Bato Thai, restaurangen La Strega (italienskt) och Le Club Sandwich. Den sistnämnda är inte bara ett bra ställe att mätta magen på utan är en mat-institution komplett med juke-boxar och allt som hör till.

rue Sainte Catherine

Den största och mest populära gaybaren i Montreal är Club Unity på rue Sainte Catherine. Klubben brer ut sig över tre våningar; längst ned hittar du en bar, på andra våningen två barer och ett ENORMT dansgolv och på tredje två barer till och ännu ett dansgolv där en annan sorts musik spelas. Som namnet antyder är detta ett ställe där kvinnor och män i olika åldrar, av olika typer och med olika preferenser förenas.

Parking är det bästa stället för de som föredrar klubbar enbart för män. Det ligger även det i gayområdet på en bit in från Sainte Catherine och levererar fantastiskt bra musik som spelas av de bästa lokala så väl som internationella DJs. Här finns två dansgolv där det är disco som spelas på huvudgolvet. Kvinnor är välkomna till kalaset, men bara på onsdagar.

Värt att nämna ytterligare en gång är Le Drugstore som på kvällarna blir till en populär flatbar. Tre våningar av dricka, dans och synd – hur kan man låta bli att älska det?

Om du vill se näst intill nakna killar som dansar för just dig skall du besöka Campus och beställa en Lap dance av någon av de heta, och ofta straighta, killarna. Men lämna bögmorsorna hemma eftersom kvinnor inte får komma in de flesta kvällarna.

Om du efter klubbandet vill få dig ett sent nyp så finns ett antal saunor att välja mellan, alla inom snubbelavstånd från gayklubbarna. Oasis och Sauna Centre-Ville är två av de mest populära såväl bland stans egna bögar som turister.

Självklart finns det massor att göra även utanför gayområdet Le Village. Montreal är en vibrerande stad med en mängd museer, attraktioner och klassisk arkitektur. Besökare som behöver en shoppinginjektion kan bli tillfredsställda på Eaton Centre. Shoppingscenter, det största i östra Kanada, ligger på Sainte Catherine och har över en miljon besökare i veckan. Apple, Lacoste och Banana Republic är bara några av alla de butiker du hittar här.

Om du gillar ett snabbare men kanske ett mer spännande sätt att bränna dina stålar så besök Casino De Montreal. Det är öppet dygnet runt och har tusentals spelautomater och över 100 spelbord. Om du spelat bort alla dina surt förvärvade pengar tidigt så kan du stanna kvar för att se deras show.

Engelska och franska influenser blandas i harmoni i staden. Och om du under en rundresa i Nordamerika får hemlängtan till Europa så är Montreal en idealisk plats att besöka.

Artikeln är ett samarbete mellan QX och

Rilaklostret

www.gaytravel.com