– Frågar du vem som helst inom HBTQ-resebranschen om de kan nämna en marknadsförare som lyckats sätta sin destination på kartan, så kommer Christina vara en av de första som nämns.

Så säger John Tanzella, som är den internationella hbt-reseorganisationen ILGTAs VD. Han uttalar sig i samband med att organisationen vid sin årliga konferens delar ut ”Hanns Ebensten Hall of Fame Award” till Christina Guggenberger och Tanzella lägger till att:
– Christina slog även in på vägen att framgångsrikt skapa ett projekt för att specifikt nå lesbiska, något som flera destinationer fortfarande kämpar med.

Nyckeln, menar ILGTAs VD, var det täta samarbetet mellan The Stockholm Gay and Lesbian Network och Visit Sweden i arbetet med att nå den brittiska och nordamerikanska gayrese-marknaden.
– Christina är en av de mest inspirerande och dedikerade människor som jag har haft förmånen att arbeta med under hela min tid i resebranschen, säger Magnus Lindbergh som arbetar på Visit Sweden i New York och berättar att Guggenberger numera är en av hans närmsta vänner.
– Detta pris betyder mycket för allt det arbete hon har uppnått de senaste årtiondet.

Christian Guggenbergers arbete med Stockholms tidigare hbtq-satsning gav henne även 2013 föreningen Stockholm Gay Lifes hederspris och hon blev årets innan nominerad till QX GayGala i kategorin Årets Hetero. Hennes arbete har resulterat i en lång rad priser för Stockholm, men 2015 beslutade sig staden för att lägga ner det specialinriktade arbetet för att väcka hbtq-turisters intresse.

ILGTA samlar huvudsakligen amerikanska företag som arbetar med hbtq-marknaden. Torsdag till söndag pågår deras årliga konferens, denna gång i Fort Lauderdale.