I samband med Gay Games i Köln har Tel Aviv lanserat sin nya stora marknadsföringskampanj för att locka gayturism. Tel Aviv Gay Vibe heter den och presenteras såväl i en facebook-grupp som på en egen hemsida.
Kampanjen spelar på stadens rykte som den mest gayvänliga i Mellanöstern. Likt vid OutGames som hölls i Köpenhamn förra året har Tel Aviv under Gay Games i Köln satsat på egna arrangemang. I Köpenhamn var det öppet vid Islands Brygge under hela eventet. I Köln hölls en speciell Tel Avivdag under torsdagen på Neumarkt där en av Gay Games ”Villages” håller till.
– Tel Aviv har så mycket att erbjuda gayturisten, säger Yaniv Weizman, gayaktivist och ledamot av stadsfullmäktige. Vi är så stolta över att ha turistmyndigheternas stöd och vi märker att den öppenhet som turisterna möter här ofta förvånar då bilden av Israel ofta felaktigt är den av en konservativ nation. De kan helt enkelt inte tro hur gay vi är!
Tidigare i år stötte Tel Avivs hbt-rörelse med stöd av turistmyndigheterna på problem då de planerade delta i Madrid Pride. Efter ett första OK från Madrid-arrangörerna blev det nej sedan protester från pro-palestinska grupper uppfattades skapa säkerhetsproblem. Motsvarande problem uppstod varken i Köpenhamn eller nu i Köln.