Res.
     Om det är ett livsråd jag vill ge människor så är det att resa. Släpp sargen, kasta sig ut och se världen. Det låter som en ruggig klyscha, men sinnena öppnas så otroligt mycket när man besöker nya platser, träffar främmande personer och tar del av andra kulturer.
     Jag har alltid älskat att resa. Alltifrån att packa väskan, till att checka in på flygplasen och ta mark i ett nytt land. Det är ett pirr som inte liknar nåt annat.
     Och om jag skulle dö i morgon så är jag rätt nöjd. Mina drömmar består av att se världen, och det har jag gjort. Jag har shoppat, festat och promenerat mig genom halva USA, sett Kristus-statyn i Rio de Janerio, protesterat mot dikataturen i Chile, promenerat på den kinesiska muren, badat i egen pool i Thailand, varit uppe i Eiffeltornet, besökt sexklubbar i Berlin och huttrat på ishotellet i Jukkasjärvi.
     Och ska jag lyfta fram de tillfällen jag bär med mig mest ur livet så är det mesta förknippat med resor.

     Den där november-resan till New York som brorsan och jag gjorde för fem år sen. Vi hade inte umgåts på egen hand sedan vi var kids och jag ska erkänna att jag var lite nervös för om allt skulle flyta på bra. Men det gjorde det. Jag kommer för alltid bära med mig våra sena snack om livet på olika barer eller skratten åt vår vansinniga shopping.

     En kompisresa till spanska Cadiz där en av oss fyra barndomskompisar köpt en lägenhet. De sena nätterna på gaybarerna (jag full som en kastrull), och pratet om livet på en aprilblåsig men solig strand.

      Eurovisionresorna till Kiev, Lissabon, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn, Düsseldorf och främst Wien där lördagskvällen avslutades med att jag, mina bästa vänner och nyblivne vinnaren Måns Zelmerlöw satt och pratade om Sveriges sjätte seger med ESC-bucklan på bordet framför våra cavaglas.

     Den där resan till LA med min absolut bästa vän som gått igenom en otroligt tuff tid i livet. Jag, hon och killen bodde i ett poolhus som ägdes av en tv-skådis och de där kvällarna med drinkar vid poolen glömmer jag aldrig.
     Eller den där bussresan i våras till Köpenhamn då livet just vänt och jag insåg att jag var på väg mot en väldigt ljus framtid.

     I numret av QX som ligger ute nu skriver jag om en annan grym resa, en drömresa faktiskt. Att besöka tv-kända Dallas-ranchen Southfork och doppa tårna i Ewing-poolen som jag och familjen såg på tv under lördagskvällarna på 80-talet var smått magiskt. Tillsammans med ett gäng nordiska journalister, en flygbolagsrepresentant från Icelandair (som var ett ess på isländska Eurovision-hits), och ett par amerikanska guider hade jag ljuvliga dagar i Texas i juni. Läs allt om mina upplevelser i detta nummer.
     Nyligen var jag i Rotterdam med pojkvännen för att fira Pride, och nu har jag för första gången bokat en resa som ska bli en överraskning.
Jag vill ju att fler än jag ska få minnen för livet.