Pizza!
Pizzakedjas Blaze Pizzas har bra priser nu när dollarn är så dyr. Gör din egen pizza för ca 10 dollar och du får ha allt du vill på och betalar inte per ingrediens. Trevlig personal och löjligt gott. Finns över hela LA.

Hotell!
Beverly Laurel Motor Inn är ett gammalt motell har rustats upp och fått en sexigt sextiotalig retrofeeling mitt på Beverly Blvd. Sköna sängar, fräscha färger och mysig liten pool ett stenkast från populära must-sees som The Grove, Farmers Market, CBS Studios och Beverly Center. Från 150 dollar per natt i dubbelrum.

Väskhjälp!
Vertoe är en magisk koncept för resenärer med bagageproblem. För ca 6-7 dollar/dygn lämnar man in väskor man inte orkar släpa på till ett ombud som vaktar väskan åt dig i ett par timmar till flera dagar. Vi lämnade vår stora bag i en cykelshop på Santa Monica Blvd medan vi drog till Vegas i ett par dagar. Hämtades lätt ut fyra dagar senare.

Sexigt!
Lördagarna på Flaming Saddles fylls av bögar och brudar som vill se de extremheta dansarna i comboyxhatt och bar bringa. Låter cheesy men fan i min låda vilket drag det är och grabbarna på scenen är pure sex. Bra musik och skön stämning. 8811 Santa Monica Blvd.

TV!
Eftersom många serier spelas in i studios i Studio City så är det naturligt att många utomhusscener filmas på platser runt om LA. Alla tre familjernas hus i Modern Family ligger här, precis som Fezcos bensinstation och motellet där Jules har sex med Nates pappa i Euphoria, och såklart Brandon & Brendas hus i Beverly Hills 90210, som inte alls har det kända postnumret utan snarare 91001, på 1675 East Altadena Drive. Goggla ”locations” plus namnet på din favvo-serie och se var den spelades in. Jag som älskar Pantertanter blev eld och lågor när jag upptäckte att exteriören till serien ligger i LA: 245 N Saltair Ave, i Brentwood.

Gayquizar!
Då och då anordnar legendariska gaybaren Hamburger Marys olika triviakvällar med quizar där alla får delat. Danielle Sotos Pantertanter-quizar är fantastiska, just för att hon själv är mer passionerad för serien än vad de fyra tanterna är galna i cheesecake. Undertecknad tog stolt hem en tredjeplats senast och njöt av att se hängivenheten bland de andra deltagarna. Håll utkik på Hamburger Marys FB-sida. 8288 Santa Monica Blvd.

RuPaul!
Stort fan av RuPauls Drag Race? Om du är uppe kring det extremt turistiga Walk of Fame och letar stjärnor bland uteliggare, taffliga superhjälte-kopior och selfiepinneviftande turister rekommenderar jag dig att ta dig till 6650 Hollywood Boulevard där RuPauls produktionsbolag World of Wonder har kontor, galleri och butik. Här säljs t-shirts, pins, väskor och annat Ruppan-relaterat.

Burgare!
USA är hamburgarnas förlovade land och jag har ätit mig igenom de flesta ställen i LA. Men inget går upp mot klassikern In ´n´Out. Från början var den lilla hamburgerkedjan bara LA-bunden, men steg för steg har den spridit sig till fler stater. Konceptet är enkelt: Hamburgare och cheeseburgare i dubbel eller enkelformat plus pommes, läsk och milkshakes. Thats it. Löjligt goda burgare där allt bygger på färskvaror. Så det är ingen slump att stjärnorna älskar In & Out och att det alltid är kö till stället vid Walk of Fame efter Oscarsgalan. Att det sen finns en ”hemlig” meny som du lätt kan kolla upp genom att googla är en bonus.

Loppis!
Bästa marknaden och verkligen inte bara begagnat, utan även coola designprylar och roliga popkultur-grejer har Melrose Trading Post som äger rum varje söndag på Fairfax High Scools parkeringsplats mitt på Melrose Avenue (7850 Melrose Ave). Öppnar 09.00 och har dessutom löjligt god streetfood.

Motionera!
Köp en stor flaska vatten och bege dig upp i Runyon Canyon där du kan få maffiga bilder över hela LA. Här motionerar kändisarna i stora solisar och keps och de flesta man går förbi pratar auditions, filmroller och annat Hollywood-tugg. Vissa delar är sjukt dåligt underhållna så ta på stadiga skor och se till var du sätter fötterna. Och var inte hundrädd: Alla tar med vovvarna på promenaden och de springer lösa. Dock är de flesta sjukt väluppfostrade och noll intresserade av människor. Bästa Runyon-rutten får du med start på 2000 N Fuller Ave.

Museum!
Inträdet till extremt populära The Broad är gratis och här finns över 2 000 verk, från Warhol via Basquiat till Koons. Museet är extremt Instavänligt och vill du har kul bilder rekommenderar jag Yayoi Kusamas Infinity Mirrored Room. Här måste du boka tid så gör´t så fort du kommer  till muséet. Det är förresten bra att boka tid för hela museum-besöket, så kolla in hemsidan och gör det kostnadsfritt. Broad, som uttalas som engelskans ”väg” med ett B framför, ligger Downtown på 221 S Grand Avenue.

Veganskt!
Gracias Madre är en relativt ny superpopulär mexikansk restaurang där allt på menyn kommer från natur och inte djur. Testa deras goda bowls med smaker som exploderar i munnen. Här syns ofta kändisar trängas bland borden. Adressen är 8905 Melrose Avenue West Hollywood.