Vi anländer en fredag eftermiddag, solen glittrar i sjön och några gäster har redan slagit sig ner på uteserveringen på trädäcket med ett glas vin, någon badar i poolen – jag och mitt sällskap står med varsitt stort leende och försöker ta in vad vi ser. Det bubblar i kroppen.
Sund Nergården ligger strax utanför Trosa, ca 45 min med bil från Stockholm, och består av ett stort rött hus, ett par längor där sex av rummen ligger, två fantastiska glamping-tält och så sviten, som består av ett eget litet hus. Killarna bakom stället är Niklas och Johan (artikel om dem publicerades igår på qx.se), de har varit tillsammans i tio år men firade i somras att det var fem år sedan de slog upp portarna till Sund Nergården. Och jag kan redan nu säga att det här, kära läsare, kan vara det finaste, mysigaste, charmigaste och bästa stället jag någonsin bott på. Så är det. Orden och superlativen räcker liksom inte till. Niklas och Johan har skapat ett ställe som är avslappnat och välkomnande och dessutom oerhört vackert. Det är så smakfullt inrett att varenda kvadratmeter känns wow. Här finns allt, hängmatta i trädgården med utsikt över sjön, sandstrand med solstolar, vedeldad bastuflotte, pool och bubbelpool, middagsplatser i glashus och vacker matsal. Och då har vi inte ens nämnt maten och frukosten där det mesta är närodlat eller inhandlat på gårdarna i området. Och mitt i allt detta hittar man Johan och Niklas och deras två hundar Margit och Emil.

Vi försöker hinna med allt under vårt dygn utan att stressa. Johan möter oss med sitt harmoniska lugn och ger oss lite bakgrundshistoria, lite praktisk info samt nycklarna till rummet, eller rum och rum, vi bor i sviten, bestående av två sovrum och ett vardagsrum – vi tror knappt våra ögon när vi ser oss omkring i huset och jag tänker instinktivt på en scen i filmen The Holiday när Kate Winslet kliver in i huset hon lånat i Beverly Hills…Jag känner direkt att jag inte kommer vilja åka hem. Niklas knackar på dörren och har med sig två glas champagne ”Välkomna killar”, säger han, ja ni fattar, vi ÄR i paradiset.
Jaha, tänker du, synd att sommaren är över då, men lugn, det spelar ingen roll. Sund Nergården har öppet året runt och är fantastiskt vackert och mysigt både på hösten och vintern.
I rumspriset ingår en två-rätters middag och vi får kräfta, pilgrimsmussla och kött. Kocken verkar aningen kär och det är nog lätt hänt när man jobbar här, för kär, nykär och gammelkär blir man. Och det är det många av gästerna som är. Sund Nergården har 16-års gräns, många av paren har lämnat barnen hemma för att få egentid på detta hide-away. Gay som straight.
Vi avslutar kvällen på den vedeldade bastuflotten och tar ett dopp under den stjärnklara natthimlen. Och ja, det är lika underbart som det låter.
Vi sov gott den natten.
Efter ett morgondopp i poolen dagen efter, frukost på terrassen och ytterligare en kaffe i solen checkar vi sen ut och lämnar motvilligt Nergården – för den här gången – för aldrig har jag väl varit så säker på att jag kommer att komma tillbaka.

 

Sund Nergården
Vagnhärad
Rum: 7 + 2 Glampingtält
Pris: ca 4200 kr per rum per natt inkl 2-rätters middag, champagne & frukost

Klicka här för Sund Nergårdens hemsida!