Vi har checkat in på många hotell i Göteborg genom åren men vi har aldrig tagit oss över vattnet till Lindholmen, förrän nu. Med båt från stenpiren tar det inte många minuter innan man är över på andra sidan och sen kan promenera tio minuter till hotellet – Clarion The Pier. Och snart kommer dessa båtar få en hållplats precis nedanför hotellet så då blir det ännu smidigare för hotellets gäster.
The Pier är nybyggt och skitsnyggt. Yes, så är det. De 254 rummen är elegant inredda och jag får ett rum högt upp och ”på rätt sida” med utsikt över hela Göteborg. Det är så fint att jag faktiskt struntade i att dra för gardinerna för det stora fönstret i rummet när jag gick och la mig. Jag ville se stadens ljussiluett på andra sidan vattnet. Både när jag somnade och när jag vaknade. Så rummet går verkligen inte att klaga på.
The Pier har hela tre barer, en restaurang, en relaxavdelning med yogastudio och gym. Men så har den även två ess i rockärmen. The roof top bar på 11:e våningen med stans bästa utsikt – och så har hotellet dessutom den kinesiska och helt fantastiska restaurangen Fei. ”Kinesisk matkonst i Norden”, skriver hotellet på sin hemsida och ”en matupplevelse långt utöver det vanliga”. Fei är helt klart en ‘Unique selling point’. Och hit kommer göteborgarna själva för att få ta den av den kinesiska matkonsten. Att sitta vid hörnbordet vid fönstret ett gäng på 8-10 personer och äta avsmakningsmenyn är så nära nirvana man kan komma i Göteborg. Så glöm alla fyra små rätter du någonsin ätit och ta dig hit.
Men nu var det ju inte Fei-restaurangen vi bara var här för att besöka, utan även hotellets egen hotellbar kallad ”The Living room”. Och där åt jag faktiskt en av de godaste caesarsallader jag ätit (caesarsallader både smakar och ser alltid olika ut var man än beställer dem). Men här var den helt perfekt!
På kvällen går jag till gymmet och springer på löpbandet. Det är fräscht – och för att vara ett hotellgym finns det mesta man behöver.
Efter en fantastiskt skön natt vaknar jag utsövd med utsikt över ett Göteborg i sol och blå himmel. Jag tar mig ner till frukosten, och eftersom det är måndagsmorgon så är gästerna få men frukostbuffén stor. Här finns allt och lite till. Lugn och skön miljö. Nästan. Det enda som stör är en gäst som inte förstått att det finns en särskild plats i helvetet för de som har högtalaren på mobilen på. Jag går fram och tar hans mobil och trycker ner den i äggröran som han har på tallriken.
Eller så var det vad jag tänkte att jag borde göra, jag minns inte riktigt…
Godmorgon Göteborg!

(Klicka på taggen ”QX checkar in” för fler tips på hotell runt om i Sverige i sommar.)