Bland rutterna finns bland annat New York, Los Angeles, Miami, San Francisco, Seattle, Chicago, New Orleans, Las Vegas, Houston och Phoenix.
Och efter flera flighter med JetBlue så består intrycket av att det här är ett riktigt bra bolag. Varför?
Jo, till skillnad från flera andra flygbolag som flyger inrikes i USA så ingår en incheckad väska i priset (22 kg), vilket är rätt viktigt då vi har en förmåga att köpa en hel del på amerikansk mark. Självklart får man som hos alla andra även ta med sig en kabinväska i godkänd storlek.
Priserna håller rimlig nivå och en tur från kust till kust, New York till Los Angeles, går på strax över 1200 kronor. Inte farligt alls.
Sätena är, som allt annat i USA, större än genomsnittet och det snålas heller inte på bjudandet. Här får man hur mycket snacks, läsk och Dunkin Donuts-kaffe man vill, och du behöver inte skämmas om man vill ha en andra eller en tredje runda. Det känns lyxigt för en svensk resenär som i vanliga fall är van att betala multum för en flaska vatten. Varje stolssäte har också en inbyggd tv och man kan lätt flippa mellan 36 kanaler som visar alltifrån de senaste komediserierna till talkshows och nyheter.
Dessutom kan man under flygningen passa på att se bioaktuella filmer för 5,99 dollar (ca 40 kr), och 2012 lanserar bolaget wi-fi ombord.
Har vi sålt in JetBlue till er? Hoppas det, för den här amerikanska favoriten sticker verkligen ut i en bransch där många aktörer ofta är föremål för besvikelse, missnöjdhet och klagomål.