Edge är en onlineportal för hbt-nyheter med 500 000 besökare dagligen. Den årliga prisutdelningen Best Of Edge är en QX Gaygala model XXL.

Christina Guggenberger med SAS Anders Lindström på QX Gaygala 2011.

I år är staden Stockholm nominerad som ett av världens tolv mest hbt-vänliga resemål, tillsammans med bland andra Berlin, Las Vegas och New York. Omröstningen stänger 16 mars.

Dessutom är SAS nominerade till bästa flygbolag och Grand Hôtel i kategorin bästa lyxhotell.

– Det är roligt att Stockholm blivit nominerat och att det är roligt att vårt arbete ger resultat, säger Christina Guggenberger på Stockholm Visitos Board.

2005 var hon en av initiativtagarna till Stockholm Gay and Lesbian Network, med syfte att marknadsföra Stockholm bland världens hbt-personer. Bland annat genom att bjuda in journalister från just Edge, franska Têtu, Out Magazine med flera.

Vad gör Stockholm till en gayvänlig stad?
– Stockholm är en välkomnande destination med stor öppenhet, mångfald och respekt. Dessutom är Stockholm en av världens vackraste städer, med brett utbud av kultur mat, shopping och ett intressant nattliv. Och snygga människor – det säger alla vi bjuder hit, säger Christina Guggenberger.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%
Vilka är dina favoritplatser i staden?
– Högst upp i Stadshustornet. Det är fantastiskt vackert. Dessutom tycker jag att Mälarpaviljongen har mycket att erbjuda många, oavsett läggning eller könsuttryck man har.

Här röstar du i Best of Edge 2011