Med hjälp av den internationella hiten, eller möjligen landsplågan, Jerusalema har de bögtäta gatorna i Berlins stadsdel nu sänt ut budskapet att området finns kvar, lever, är lika galet som alltid och redo för action! Dansglada unga grabbar går in och ut ur bögbutikerna och i en av läderaffärerna utgör en uppklädd mogen läderman möjligen ett något mindre dansant inslag i videon! Men nog gungar batongen lite, lite i takt.

I juli kommer vaccin-passet och underlättar en för många efterlängtad resa till världens hbtqi+-huvudstad! Just kring Nollendrofplatz är det mer än bög-tätt men i andra delar av staden kan alla med en queer själ känna sig inkluderade.

I dagsläget krävs negativt test alternativt genomgången vaccinering för att släppas in i landet och att man vid flygresa skall anmäla sin ankomst 48 timmar innan.

Pridefestivalen i Berlin arrangeras i år på lite annorlunda vis i det som ser ut som en total splittring. I oktober blir det Stadtfest Berlin som vanligen hålls veckan innan den stora paraden i just kvarteren kring Nollendrofplatz. Om möjligt håller de traditionella arrangörerna Prideparaden den 24 juli.

Men redan den 26 juni blir det totalt tre olika demonstrationer i BerlinEast Pride Berlin som startar från Gethsemanekirche i Prenzlauer Berg med en inledande protestantisk gudstjänst, Queerschutz Now! har en demonstration som startar från Hermannplatz i Neukölln och så den queert antirasistiska gruppen QTIBIPOC United som startar från Oranienplatz i Kreutzberg. Alla tre sammanstrålar så på Alexanderplatz.