Wikegårds Camping ligger på nordöstra sidan av Öland, med bil från Kalmar tar det en dryg timme. Här har det varit camping sedan 90-talet, men det var först när Fredrik tog över Ölandsgården efter sina föräldrar som det blev den camping det är idag.

– Jag lärde känna två killar, Bjarne och Fredrik, de var gäster här och efter ett tag kom det fram att de var var ett par, säger Fredrik. De fick mig att upptäcka hela hbtq-världen och alla underbara personer i den. Det var deras idé att jag skulle hissa regnbågsflaggan här, så då gjorde jag det.

Regnbågsflaggan har gjort att många hbt:are hittat till campingen, men den har även stuckit i ögonen på folk. Flaggan skapade en del snack i området och Fredrik har sett att vissa kör förbi när de ser regnbågsflaggan.

– Det är ju tråkigt för dom, säger han. Men jag vill bara ha det klientel av gäster som delar mina värderingar om alla människors lika värde. Gör de inte kan de åka nån annanstans.

2016 så råkade Wikegårds camping ut för ett sabotage då hela flaggstången sågades ner.

– Jag blev så jäkla ledsen och arg, säger Fredrik. De skjuter ju bara sig själva i foten, jag står ju upp för allas lika värde. Det är så märkligt att vissa måste möta det med hat.

Men Fredrik lagade flaggstången och satte dit armeringsjärn och såg till att ingen kan såga ned den igen.

– Nej, nu jäklar står den där den står.

På Wikegårds camping kan man sätta upp sitt tält eller sin husvagn, man kan bo på vandrarhemmet eller hyra en egen stuga. Dessutom finns kök, dusch och tvätteri i servicehuset. Tomten är 24 hektar stor och har egen strand. Och under veckorna 26-28 är det hbtq-veckor, då brukar det vara extra många gäster som är hbtq och det grillas och folk umgås.

– Det är hur trevligt som helst, säger Fredrik, men tillägger att alla är välkomna och att det nästan alltid är hbtq-besökare på campingen, oavsett vecka.

Fredrik, som själv är hetero, eller ”Guds gåva till kvinnan” som han själv säger halvt på skämt halvt på allvar, har fått många nya hbtqvänner genom åren och han har åkt med Bjarne och Fredrik på resor utomlands och hängt med till olika gayklubbar.

– Man får ju en del ragg, men det är bara trevligt, men jag tackar ödmjukt nej.

Han har även gått med i pridetåget i Kalmar.

– Jag gick med Marching for those who can’t och så samlade vi in pengar till Regnbågsfonden. Jag var helt slut mentalt efteråt, det var så många intryck och vi fick så mycket applåder där vi gick med igentejpade munnar. Det var oerhört känslosamt och rörande. Jag var lika trött efteråt som om jag sprungit ett maratonlopp.

Att Fredrik är en populär person och värd för campingen vittnar bland annat den utmärkelse han är nominerad till ”Sveriges trevligaste campingvärd”, en tävling där man vill ”hylla alla eldsjälar i landet som höjer semesterupplevelsen med ett riktigt gott gästmottagande”.

– Ja, det känns fint att vara nominerad till ett sån grej, säger Fredrik. Ni får väl gå in och rösta, och så får ni komma hit och hälsa på. Jag behöver förresten få hit några QX, kan du hjälpa mig med det? Tidningen går ju åt här på campingen.