Viacom-ägda gay-kanalen Logos nöjes- och trendsajt NewNowNext bad sina läsare välja mellan städerna Brooklyn, Paris, Tokyo, Berlin, Istanbul och Stockholm för att utse 2012 års Style City.
Under torsdagen kom resultatet – Stockholm tog hem kategorin! Ytterligare ett tungt tecken på att stadens kampanj för att locka amerikansk gayturism varit lyckosam.
I den mest prestigefyllda kateogorin om vilken destination som är just NewNowNext fick destinationerna Burma, Marseille, Seoul, Nashville och Antwerpen se sig passerade av Kuba! Möjligen lite speciellt med tanke på att USA fortfarande har en handelsblockad mot landet. Något som de amerikanska gayresenärerna uppenbarligen inte verkar ta hänsyn till längre.
Madrid Pride utsågs av sajtens läsare till det hetaste eventet i världen, Fire Island till ”Bossest Beach”, dvs ungefär ”gaystranden som regerar”. Världens hetaste lokalbefolkning bor i New York och staden som anses ha gjort en come back är Rio de Janeiro.
Världen sexigaste gaybar ligger i Montreal och heter Royal Phoenix!
Eftersom just Stockholm med rätta röstats fram som Style Capital så är segrarna i alla andra kategorier garanterat lika bra val – så nu vet vi var vi skall resa nästa år!