Malin Selander, pressansvarig för SAS Sverige, idag 12.25, lyfte direktflyget till San Francisco från Köpenhamn, är det en speciell dag när man öppnar en ny linje?
– Ja, det är väldigt speciellt. Visst, vi öppnar 47 nya linjer i år, men San Fransisco är speciellt. Nu är vi ju det enda flygbolaget som flyger mellan skandinavien och amerikanska västkusten – det är stort och självklart är jag en lite extra stolt SAS-are idag.
Var planet fullt?
– Jajamensan – helt fullbokat!
Hur kommer det sig att man öppnat San Francisco av alla metropoler i världen?
– Det finns många anledningar. Framförallt är det efterfrågat från företag och kunder med en direktanknytning från Skandinavien till amerikanska västkusten. Dessutom är San Francisco ett perfekt ställe att utgå ifrån om man ska vidare till andra delar av västkusten.
San Francisco är ju känd som gaystaden nummer ett i USA, hoppas ni på att Nordens alla resglada homosar ska boka in sig nu?
– Det hoppas vi verkligen!
Har du själv varit där?
– Jag erkänner att jag inte har varit där – ÄN! Nästa långresa går absolut dit.
Då tror jag du kommer att nynna på ”I left my heart in San Francisco” när du åker därifårn…?
– Tror du? Det är en fantastisk låt – jag kommer nog nynna på den redan på flighten över. Precis som att jag sjunger ut ”New York, New York” högt ombord när jag reser till New York.

Malin Selander

Visste du att är ett gaypar som skrivit ”I left my heart…”?
– Nej, det hade jag ingen aning om. Jag ska lyssna extra på texten nästa gång jag lyssnar på den.
11 timmar och 20 min, det är en lång resa, även om man sitter i Business…. vad brukar du själv hitta på på flyget? Tips på hur man får tiden att gå?
– Jag är extremt rastlös av mig men ääälskar att resa långt i Business. Jag ska erkänna att jag ofta längtar efter att just sitta ombord under en långresa och njuta av lugnet. Väl ombord vill jag göra allt på en gång. Först screenar jag vilka filmer jag vill se och så hämtar jag några magasin som man får låna under resan. Sedan njuter jag av god mat och dryck och självklart pratar jag med några kollegor som jobbar – om de har tid.
Har ni några planer på att öppna en direktlinje till Mykonos snart?
– Haha, vem vet, vi öppnar många nya linjer nu till sommaren, kanske kommer Mykonos nästa år…