Att både Snipers och Westermalm kommer vara lag som slåss om uppflyttning i år blir tydligt ganska tidigt i matchen. Det är bra tempo och få misstag både taktiskt och individuellt. Snipers är dock det lag som känns lite vassare under första halvlek. Det skapas en del halvchanser och någon lite bättre möjlighet, dock utan nätrassel. Westermalm får ett par fasta situationer de hotar på, och där de har en nick i bra läge som David Unnersjö-Jess i snipersmålet får se gå utanför.

Det var en tuff och välspelad match.

Andra halvlek är också relativt jämn första halvtimmen och fortsatt chansfattig. Sista kvarten börjar Westermalm så sakteliga ta över och sätta Snipers under press. Snipers är däremot närmare att göra mål, framför allt när Andreas Olsson löper sig till ett friläge som dessvärre blir resultatlöst. Westermalm skapar sedan matchen dittills bästa chans genom ett riktigt kanonskott i ribban. Ett mål ska också falla, men det är Snipers som gör det. I 88:e minuten spelar nyss nämnde Olsson fram Simon Bronegård som trampar förbi en back och vrider in bollen i bortre hörnet. Ett riktigt klassmål.

Mittbacken Micke Smitz gjorde ett par matchavgörande ingripanden.

På övertid kommer ett vilt satsande Westermalms stora chans, då en av deras spelare blir helt ren sex-sju meter från mål. Unnersjö-Jess är dock snabbt ute från sin linje och gör en fantastisk räddning. Matchen slutar 1-0 och Snipers vinstrad fortsätter. Kryss hade inte varit missvisande, men skulle nåt lag vinna var det Snipers. Westermalm har sammanlagt tio avslut mot Snipers nio, men intressant är att vad gäller avslut på mål har Snipers åtta mot bara ett för Westermalm.

Farlig hörna för Snipers.

Alla spelare ska ha en stor eloge för sin insats, tre plus lämnas dock ut för ett par matchavgörande insatser: Till Bronegård för segermålet, Unnersjö-Jess för fantomräddningen på övertid samt till Mikael Smitz som gör en riktigt avancerad glidtackling i matchens sista skälvande sekunder, och avstyr ett friläge för motståndarna.

Laget firar segermålet.

På fredag möter Snipers seriens andra lag med enbart vinster, Sampierdarenese. Matchen spelas i Skarpnäck med avspark redan kl. 18.

Reservlagets match söndag kväll blev mer ett träningspass, då motståndarna dessvärre lämnade walk-over. Nya tag kommande söndag.