Det ser ut som en målad tavla. Röda stugor, en knallblå himmel och utsikt över en spegelblank sjö. Och två små franska bulldogs som leker i gräset.
Niklas ställer ifrån sig gräsklipparen när vi kommer körandes på uppfarten. Han vinkar glatt och hälsar oss välkomna.
Hans pojkvän sedan fyra år tillbaka, Johan, kommer ut på gården och hälsar han också.
Vi har kommit till det som i sommar ska bli Sund Nergårdens Gästhem. Renoveringen pågår nämligen för fullt. Det är en del kvar att fixa i de fyra rummen samt torpet som det är tänkt att de ska hyra ut.
– Det ser värre ut än det är, säger Niklas när han visar oss rummen. Men det mesta är gjort, så för oss är det ”bara” lite kvar nu.
Killarna har knackat fram gamla tegelväggar i torpet, såpat de gamla rustika brädorna på väggarna och målat det som behövts. Hästensängar står redo att ta plats i de vitmålade rummen där liggande träpanel pryder väggarna. Alla rum är olika, men samtliga är stora.
Kjerstin Dellert var här när vi precis hade köpt stället i höstas och sa ”det måste vara stora rum”. Så då fick det bli så, säger Niklas.
Niklas som är musikalartist och sångare känner nog många igen från både Allsång på Skansen, Melodifestivalen och i otaliga musikaler. För tillfället blir det något mindre sång men han renoverar och bygger desto mer, något som han också älskar.
De gör det mesta själva.
– Det är inte så himla svårt, man får googla lite, läsa på byggsajter och sen försöka själv. Blir det fel får man göra om, värre är det inte, säger Niklas och skrattar.
Johan, jobbar heltid som restaurangchef på Sjöpaviljongen i Stockholm och pendlar mellan Sund och Stockholm.
– Kom så går vi ner till vattnet, säger han.
Vi tar oss ner över den gröna ängen där fåren ska beta, ner mot killarnas sjöbod vid bryggan.
Vi passerar en jordkällare.
– Här är det tänkt att det ska bli en vinkällare, berättar Johan som även är sommelier. Och förhoppningen är väl längre fram att vi ska kunna sitta här och ha vinprovningar. Men det är inte ens på topp 10 över prioriteringar just nu, säger han.

Läs hela artikeln i QX juni som du kan ladda ner här

Mer info på: www.sundnergarden.se