Mars 2020 öppnade Sveriges första Ac by Marriott hotell i Ulriksdal. Visserligen utanför stadskärnan men precis intill pendeltågstationen som tar dig till Arlanda på 30 minuter, tio minuter till Stockholm City och ynka två minuter till Friends Arena. Två veckor efter öppningen infördes coronarestriktionerna i Sverige och det blev en tuff start. Men när QX checkar in på det fyrstjärniga hotellet märks de troligtvis svåra öppningsåren inte av. Lobbyn känns internationell med tre öppna incheckningsdiskar, högt i tak och i loungegruppen vid baren sitter ett gäng kostymbärande män och dricker Martinis. Visst var vi i Sverige?

Incheckningen går snabbt och vi får ett rum på femte våningen, näst högst upp. Det är ganska kompakt men sängen är skön. Inredning är avskalad men ger ett ombonat intryck med teakfaner som ram – ett återkommande designgrepp genom hela hotellet.

Vi kastar om till morgonrockar och tar hissen ner till spaavdelningen. Här finns pool, gym, tre sorters bastu (aroma, ånga och torr) samt en upphöjd jacuzzi. Vi får höra att det ofta är lugnt i spaet på vardagar och i en hel timme har vi stället för oss själva. Härligt! Vi blir sugna på ett glas bubbel men får te och grönt äpple i stället.

Spa på AC by Marriott Ulriksdal.

Slutbadat och det är dags för middag i restaurangen PicPoc by Pontus Frithiof vars meny listar allt från tapas till klassiska rätter. Vi blir serverade av den trevlige hovmästaren Miland och följer hans rekommendationer. Förrätt blir en helt otrolig hummersoppa med inkokt fänkål, räkor och pepparrotsaioli (145 sek). Varmrätt blir gödkalv med rödvinssås och potatisgratäng (295 sek) och middagen avslutas med en gino. Maten är klassisk och supergod, rimligt prissatt dessutom då hela ”Chef’s choice trerätters” går loss på 545 sek. Restaurang och bar ligger intill lobbyn och är modern med öppet kök som låter oss kika på den duktige kocken som färdigställer rätt efter rätt, det är nämligen fullt hus ikväll. Middag avslutas med en cocktail och vi bestämmer oss för att vi definitivt ska ta pendeltåget ut till Ulriksdal för att dra en ”favoritmiddag i repris”.

Middag på PicPoc by Pontus Frithiof, AC Marriott Ulriksdals restaurang.

Det blir dags att gå och lägga sig och vi kastar oss i den stora sängen. Det är ganska lyhört men våra grannar verkar också trötta och tystnar snabbt.

Morgonen efter vaknar vi utvilade med siktet ställt på frukostbuffén. Här hittar vi allt som bör ingå i en klassisk hotellfrukost. Pannkakor, god cappuccino, bra brödutbud och lagom mycket folk.

Vi lämnar nyckelkortet och går ut genom svängdörrarna. Ja just ja, vi är ju fortfarande i Sverige och i Ulriksdal dessutom. Det glömde man bort inne på internationella AC by Marriott.

QX-läsare kan boka AC by Marriott till rabatterade priser här!