Listan toppas av den, för många, okända franska ön Réunion som ligger en bit utanför Madagaskar i Indiska Oceanen. Réunion går under fransk lag och erkänner i och med detta både samkönade äktenskap och samkönade relationer enligt lag. Den rankas dessutom ännu högre än Frankrike, som inte ens är med på listan och detta enligt Equaldex, som är ett jämlikhetsindex som mäter nuvarande status i olika länder gällande HBTQ+rättigheter, lagar och den allmänna attityden mot HBTQ+personer.
Sverige hamnar på plats fem.

10 av världens mest HBTQ+vänliga länder
1. Réunion
2. Nederländerna
3. Kanada
4. Nya Zeeland
5. Sverige
6. Tyskland
7. Argentina
8. Australien
9. Spanien
10. Luxemburg

– Vi är stolta över utvecklingen av vår nya HBTQ+ Hub som genomförts i nära samarbete med vårt Pride ERG-team, en intern grupp för HBTQ+medlemmar. Resultatet blev en plats där olika röster, både inifrån och utanför momondo, delar med sig av sina reseberättelser och rekommendationer, säger Per Christiansen, talesperson på momondo i ett pressmeddelande.

Per Christiansen påpekar också att det kan vara bra att bekanta sig med sin destinations HBTQ+lagar, allt från det konstitutionella skyddet mot diskriminering till kriminalisering av samkönade aktiviteter.
Beroende på var man reser kan det även vara en bra idé att hitta ett boende som är öppet HBTQ+vänligt.

Endast 34 länder erkänner idag samkönade äktenskap och hela 64 länder erkänner inte samkönade relationer enligt lag.

Momondo är en resesökssajt som erbjuder inspiration, restips, säkerhetstips och rekommendationer tillägnad HBTQ-communityt.