”There is an uptown local train to…” Den manliga rösten i tunnelbanan är något man minns när man varit i New York och åkt tunnelbanan.  Men få vet vem den tillhör, förrän nu.
I mer än ett decennium har Bernie Wagenblast lånat ut den rösten till automatiserade meddelanden som uppmärksammar passagerare på tågankomster och som artigt uppmanar folk: ”Please stand away from the platform edge”.

– Folk känner igen rösten, men de har ingen aning om hur jag ser ut.
Bernie Wagenblast har jobbat för MTA, Metropolitan Transportaion Authority sedan 2009. I över ett decennium har det varit Bernies röst man hör i New Yorks tunnelbana.
Förra året kom Bernie ut som trans vid 66 års ålder.
– Jag hade testat några få gånger genom åren, men väldigt sporadiskt och i smyg. Jag insåg ju att det här inte är något man pratar om då risken att bli mobbad är stor, säger Bernie till Good Morning America.
– Den enda jag berättade för var för min fru innan vi gifte oss.
Många år senare berättade Bernie för sina barn och för deras respektive vem hon egentligen var. Det har varit en lång resa och det är först senaste året som Bernie varit ute offentligt. När hon genomgick sin transition skiljde sig Bernie från sin fru.

2,4 miljoner människor reser med MTA varje dag och Bernie berättar för Good Morning America att jobbet som ”the voice” betytt mycket vad gäller den ekonomiska biten och karriärmässigt.
Bernie kom ut på ett möte i samhället hon bor i och fick snabbt mail från både polischefen, borgmästaren och rektorn på skolan, alla skrev att de stod bakom henne.
Även MTA gick stolta ut med nyheten när hon kom ut.
Och Bernie spelar fortfarande in nya utrop för MTA med det hon själv kallar ”the guy voice”, men i sin egen poddcast ”Transportation radio” har hon den rösten som idag är hennes egen.