I gayresetidningen Out Travelers prisskörd 2013 tilldelades under måndagen Sverige priset sim 2013 års ”Bästa Internationella Destination”.
Sverige slog därmed Spanien som hamnade som ”runner up”, liksom Storbritannien, Argentina, Vietnam och Nya Zeeland.
I motiveringen, som illustreras med två killar huttrande i snöfall, konstateras att det ”definitivt inte är vädret” som gjort att Sverige äras med priset.
Utan det är att landet ses som en av världens mest hbt-vänliga, att Stockholm Pride markerade mot Ryssland.. att Stockholm är ett kosmopolitiskt hipster-paradis (inkluderat namngivna ABBA-museet och Pink Christmas-firandet). Och att EuroGames snart är i antågande (2015).
”Men Sveriges underverk handlar inte bara om SoFo, Gamla Stan och Stockholms diversifierade stadsdelar, här finns det legendariska Ishotellet nära Polcirkeln, där gästerna sover på isblock, liksom Kolmårdens djurpark, den största djurparken i Skandinavien. ”
I sommar kommer Atlantis gaykryss tillbaks till Östersjön med slutdestination Stockholm helgen innan Stockholm Pride tar sin start. Kanske kan detta pris öka på antalet gäster på kryssen och fylla Stockholm med amerikanska gayturister hela Prideveckan ut!

Se artikeln på OutTravel