Är du turist på väg till Stockholm, eller vet du några som är på väg hit och vill ha hjälp med upplevelsen? Erik Sörgren tog lokal hjälp när han själv var ute i världen som turist och blev inspirerad att starta en liknande verksamhet i Stockholm. Sagt och gjort startade han med Sofia Kärnestam resebyrån StandOutTravel.
– Det är konstigt att det inte finns något som StandOut Travel i Stockholm idag eftersom vi internationellt är kända för vår öppna kultur och stora gaykultur, då måste vi även kunna möta de förväntningarna när folk kommer hit, säger Erik Sörgren.
Starten kommer nu i samband med att Stockholm Pride drar igång. Byrån erbjuder arrangerade dagsturer för besökare där ABBA-muséet, lunch och middag på gayställen ingår i programmet. Inne i Pride Park kommer de som är nyfikna nu eller framöver att få stifta bekantskap med konceptet.
Såväl Erik som Sofia berättar i ett pressmeddelande att responsen ”har varit fantastisk”, vilket gör att de tror på affärsidén som ingen tidigare tagit tag i.