Med jämna mellanrum kommer journalister från gaypress till Stockholm på inbjudan av stadens turistkontor Stockholm Visitors Board. Under sommaren var det extra många på plats då Stockholm Pride hölls.
I oktober gav detta resultat i den nystartade tyska tidningen Spartacus Traveler som distribueras med Männer. Chefredaktören Jürgen Bieniek berättar om den stora uppslutningen från stockholmarna vid Pride-paraden och säger att han varken i Köln eller i Berlin upplevt en sådan stämning som i Stockholm.
Han konstaterar att det är Södermalm som är det hippa och att Gamla stan är pittoreskt. Stockholms gayscen konstateras vara liten men fin och med en ”sexfri” barkultur, något som man som tysk bög noterar med lätt förvåning.
Spartacus Traveler som är skriven på tyska kan du beställa via brunos.de..

Den brittiska reFresh som säljs i svenska pressbyrårer har sänt journalisten Jeannine Williamsson att beskriva ”Nordens Venedig” i dess oktober/november-nummer. Hon konstaterar att gayfolket i det öppensinnade Sverige alltid kan känna sig välkomna. För Jeannine är det skönheten som hon bedåras av. ”Från läcker design till bohemisk excess, arkitektur från sagornas värld, ovanliga attraktioner och ‘drop-dead gorgeous’ innevånare.”
Likt Spartacus Traveler noteras att Chokladkoppen är en bra första samlingsplats för att skaffa sig info och plocka upp QX. I reportaget fokuseras i övrigt på att Stockholm kan erbjuda bra mat och att den gaypositiva attityden gör att man som homo kan gå på snart sagt alla ställen. Gaystadsdelen konstaterar hon att Södermalm är.
En lustig detalj är att bland artikelns illustrerande bilder från Stockholm Visitors Board så har av någon anledning det smygit sig in en bild på en samisk man matandes sin ren!

Publicerad: 2006-11-02 16:51:26