Killarna bakom marknaden är paret Justin och Cameron (de heter dock inte Timberlake och Diaz i efternamn). Justin är från New York, men träffade Cameron i dennes hemstad Durban i Sydafrika för fyra år sedan. Sedan dess är de ett par. De har tidigare arbetat med unga konstnärer och arrangerat utställningar. För några år sedan drog de igång en lördagsmarknad i Kapstaden, först i liten skala, sedan i allt större. På marknaden säljs det bästa av det mesta i matväg.
– Här hittar man de bästa ostarna, det bästa brödet, den bästa marmeladen och så vidare, berättar Justin. Vi plockar in det vi tycker om, och vi testar allt själva. Sedan erbjuder vi säljarna att vara med på marknaden. Allt här är hembakat av försäljarna som hyr in sig på marknaden.
– Vi har en lista på 500 företag som vill hyra stånd på marknaden, men vi kan inte ta emot fler, säger Cameron. Vi funderar på att expandera.

Justin och Cameron
Justin och Cameron

På marknaden ses alla typer av människor. Unga och gamla, killar och tjejer, svarta och vita. Det fullständigt blomstrar av dofter och smaker i lokalen. Och i högtalarna spelas gamla klassiska jazzlåtar á la Billy Holiday. Marknaden är en härlig blanding av Hötorget och Östermalmshallen, fast utan stress och snorkig attityd, här ler folk mot varandra.
– Våra gaykompisar brukar komma hit varje lördag. Marknaden har blivit lite känd för att det alltid brukar vara så många söta och snygga killar här, skrattar Justin.
– Jag vet inte om det stämmer, men det är ju ett trevligt rykte.

Sydafrika i QX GayMap