Prideparaden i Köln är den största i Tyskland och omåttligt populär både inom communityn och bland de karnevalssugna Kölnborna, som är kända för att verkligen kunna roa sig. Många påstår att paraden mer liknar ett karnevalståg än en vanlig Prideparad.
Nu ska det även bli jättestor megafest, något i stil med Mardi Gras-festerna i Sydney och Circuit Parties i USA.
Festens namn COLOUR står för såväl livsglädje som tolerans i fråga om hudfärg, etnisk bakgrund, kön, sexuell läggning, ålder och klass/inkomst. Evenemanget hålls på fyra våningar i Kölnarenan, landets största multifunktionshall med en publikkapacitet runt 18 000 och det senaste inom scenutrustning och ljud- och ljusteknik. Det blir exklusiv show med mängder av dansare, atleter, drag queens och drag kings. På tre dansgolv erbjuds allt inom house/electro, techno och pop. På huvuddansgolvet spelar de internationellt kända topp-dj:arna Fabio White från London och Juanjo Martin från Madrid. För det ”progressiva” dansgolvet svarar bland andra dj:stjärnan Leomeo från Paris . På det tredje dansgolvet bjuder lokala storheter som Tom Laroche, Kris och Ralf Rotterdam på popmusik. Ägarna av Badehaus Köln, en känd gaybastu, arrangerar ett stort ”cruisingställe” som sträcker sig över två våningar.
Tjejer som tycker att festen är alltför mansdominerad kan fortsätta till Lesbian Celebration Party på Herbrand’s. Där kommer det att spelas pop, house och black music på stort dansgolv, och för den som vill chilla finns det takterrass, utomhuslounge och Biergarten där det lokala ölet Kölsch utskänks.

Köln i QX GayMap