GayMap Skåne har nu släpps för första gången. Satsningen är ett samarbete mellan Region Skånes enhet för Sexuella och reproduktiv hälsa och rättigheter, Malmö stad och QX Förlag.
– Det är första gången det görs en satsning på en gayrinriktad regionkarta, säger Hans Knutagård på Region Skåne.
Kartan är gjord efter samma form som QX GayMap Stockholm, men täcker här såväl Malmö, Lund, Helsingborg och Kristanstad som via en egen kartsida hela Skåne.
– Vi tror verkligen på Skåne och Øresundsregionen, säger Jon Voss på QX Förlag. Därför känns det extra kul att kunna göra denna första gaykarta tillsammans med regionen.
GayMap Skåne fokuserar i denna sin första version på dels rena gayklubbar och dels gayvänliga bed and breakfast och affärer och hotell i Skåneregionen.
– Idén väcktes till stor del tack vare att vi noterade att flera gaydrivna bed and breakfast la in sig på GayMap på QX.se, berättar Jon Voss. Vi ser hur Skåne växer på gaykartan och jag är övertygad om att vi framöver kommer få en karta som än tydligare fokuserar på gayturismen. Skåne är absolut attraktivt som gayresemål för uppsvenskar, danskar och andra nordeuropéer.
GayMap Skånes framsida illustreras med en mölla och ett vackert rapsfält och Region Skånes kampanjlogga för säkrare sex-information, ”Sätt på i Skåne”.
Region Skåne presenterar kartan med att hälsa ”dig som är homo. och bisexuell samt transperson välkommen till en skön, avkopplande och hälsosam vistelse. I Skåne sätter vi på.
Kartan distribueras där QX finns i Skåne, övriga Sverige och Köpenhamn liksom på några av Skånes Turistbyråer.

Här kan du ladda ner GayMap Skåne som PDF
Malmö i QX GayMap
Båstad i QX GayMap
Helsingborg i QX GayMap
Kristianstad i QX GayMap
Landskrona i QX GayMap
Kristianstad i QX GayMap
Lund i QX GayMap
Simrishamn i QX GayMap
Svalöv i QX GayMap
Ystad i QX GayMap