Torsdagen den 7 maj delade Junior Chamber International Sweden ut ett pris till Framtidens ledare. I år delades det ut priser till fyra personer som organisationen ansett utmärkt sig i sitt ledarskap.
En av pristagarna var Alexandra Larsson som är aktiv i såväl RFSL som HoF – homo- bisexuella och transpersoner i Försvaret.
Alexandra får priset i kategorin ”personliga prestationer”: ”Tack vare sitt mod att stå upp för den hon är och genom sitt engagemang att driva förändringar, har Alexandra kämpat inte bara för sin egen skull utan också för att hjälpa andra i liknande situationer samt har i detta arbete praktiserat JCIs ledord ”Be Better””.
– Jag har fått priset för att jag som transsexuell gått igenom min utredningsprocess och blivit kvinna samtidigt som jag arbetat som officer i Försvarsmakten, säger Alexandra. I min process har jag ju verkligen gått från att undra om jag överhuvudtaget kunde jobba kvar som officer efter ett könsbyte till att känna mig väldigt stolt som kvinnlig officer. För att nå detta har jag tagit mig an utmaning efter utmaning ofta genom att sprida information om transsexualism både för mig och för andra. Det har jag ju gjort både inom Försvarsmakten, genom RFSL och genom föreläsningsverksamhet.
Förutom Alexandra kunde Alice Bah Kuhnke ta emot pris för ”Bidrag till barn, världsfred och/eller mänskliga rättigheter”, Charlie Hansson i kategorin ”Näringsliv, affärsmannaskap eller entreprenörskap” och Jonas Forsberg ”humanitärt ledarskap och/eller volontärarbete”

www.alexandra.st