Det här är din första pridedag som ordförande, hur har dagen sett ut hittills?
– Den började med att SVT Nyhetsmorgon intervjuade mig och Sandra Dahlén om årets tema. Det är roligt att det har blivit så mycket prat om temat i år! Efter det var jag på styrelsemöte och på pressträffen i Gallerian och på invigningen av Pride House och på invigningen av Pride Garden…

Oj, fullt upp!
– Japp! Jag har också hunnit med en repetition inför invigningen ikväll och nu gör jag intervjuer. Sedan ska jag byta kläder och träffa finansborgarrådet Sten Nordin som vill veta hur det går med allt och efter det börjar vårt mingel vid 17 i Pride Garden och kl 19 är det invigning där. Efter det hoppas jag att jag får koppla av lite.

Är du nervös inför kvällens invigningstal?
– Nej. Inte alls, faktiskt.

Hur känns det inför resten av veckan?
– Det känns oväntat lugnt. Det är klart att det hela tiden finns saker att göra och att lösa, men i nuläget ser jag ingen showstopper. Kanske är det ett bedrägligt lugn… du får fråga mig igen i slutet av veckan!

Kommer du hinna med att roa dig?
– Det hoppas jag. Vi hade volontärsfest igår, då hade jag roligt! Jag ser fram emot invigningen ikväll som kommer bli jätterolig och jag hoppas också på att träffa vänner under veckan som jag inte hinner träffa annars. Sedan vill jag gärna gå på några utställningar också.

Vilka utställningar vill du se?
– Kings, Queens and Queer på Armèmusem och utställningarna i Pride House.

Kommer du gå på några fester?
– Ja jag vill jag gå på 90-talsfesten på fredag, jag tror att den kvällen kommer blir väldigt lyckad och rolig!

Nu har du varit ordförande under ungefär en halv pridedag, vilken är din känsla hittills, är det här med ordförandeskapet något du kommer ställa upp på igen?
– Oj. Ja just nu vill man bara säga: Jaaaaaa!!! Men man ska väl bli klar med festivalen först och hinna tänka… Fast det jag tänker nu är att det här är inte bara roligt, det är viktigt också, därför säger magen ”Ja”.

Ok, en sista fråga, temat är hetero, hur hetero är du på en skala från 1-10?
– Ha ha ha! Enligt vårt twittertest är jag 1 procent hetero. Nu har jag i och för sig twittrat en hel del om pride så det kanske är lite väl snålt, men så många procent över det är det inte!