Den republikanske guvernören Arnold Schwarzenegger skrev under söndagen under två lagar som välkomnas av hbt-rörelsen i Kalifornien.
Som en erkänsla hbt-rörelsens arbete för mänskliga rättigheter och det arbete San Francisco-politikern Harvey Milk gjorde innan han blev mördad av sin politikerkollega Dan White, utsågs Milks födelsedag den 22 maj till Harvey Milk-dagen. Nära 40 000 personer har skrivit under en petition om att införa en minnesdag för Milk. Harvey Milk-dagen kommer inte bli en officiell helgdag, men skolorna uppmanas att uppmärksamma dagen med olika evenemang.
Den andra lagen, av 700 som han hade att ta ställning till senast söndag kväll, rör äktenskap mellan två personer av samma kön.
Förra året infördes könsneutrala äktenskap i delstaten efter ett domstolsbeslut. Flera tusen enkönade par ingick därefter äktenskap fram till att en folkomröstning i november godkände Proposition 8, som avskaffa det könsneutrala äktenskapet.
Schwarzenegger ger nu sitt stöd till att de äktenskap mellan två personer av samma kön som ingicks under den korta period de var tillåta, skall fortsätta erkännas som äktenskap av delstaten.
Även enkönade äktenskap och partnerskap som ingått i andra delstater eller i andra länder där de är tillåtna kommer att erkännas i Kalifornien.
Det betyder att homopar som gift sig i Sverige också kommer att betraktas rent lagligt som gifta i Kalifornien.