Ett tiotal par knöt banden i det kalla vädret utanför Stadshusen. Andra blev par strax efter midnatt vid kyrkliga ceremonier.

Homosexuella par som tidigare var förenade under New Hampshires partnerskapslagstiftning kommer att få sina partnerskap automatiskt omvandlade till äktenskap 2011 om de inte innan dess agera själva.

Införandet av den nya äktenskapslagen förde med sig att giltigheten för ingångna partnerskap blir tidsbegränsad.

Det finns inga krav på att den som ingår äktenskap i New Hampshire måste bo i delstaten, däremot finns en lag från 1979 som säger att äktenskap inte kan ingås om en av partnerna lever i ett annat område där de slags äktenskap som ingås i New Hampshire inte har juridisk bärighet.

Ingen sådan begränsning finns i de andra amerikanska stater där äktenskap mellan personer av samma kön är lagliga: Connecticut, Massachusetts, Iowa och Vermont.

District of Columbia inför inom kort könsneutral äktenskapslagstiftning. Den 18 december undertecknade borgmästare Adrian Fenty ett lagförslag som antagits med siffrorna 11-2 i D.C. Council, områdets folkvalda församling. Borgmästarens signatur skickade lagförslaget vidare till Kongressen för en översyn under 30 ”lagstiftande” dagar. Kongressen förväntas inte blockera lagens införande.

Könsneutral äktenskapslagstiftning finns idag i Belgien, Kanada, Nederländerna, Norge, Sydafrika, Spanien, Sverige och Argentinska provinsen Tierra del Fuego (Eldslandet). En lag som äktenskap mellan personer av samma kön i Mexico City kommer att träda i kraft i mars.

Könsneutral äktenskapslag infördes via domstolsbeslut en kort tid i Kalifornien, men i november 2008 ändrade väljarna delstatens konstitution så att äktenskap mellan personer av samma kön blev förbjudet. I Maine skulle äktenskapslagen bli könsneutral 2009, men väljarna röstade igenom ett ”veto” mot guvernörens underskrift innan den trädde i kraft.