Ett tusental personer deltog idag då Internationella kvinnodagen firade 100 år. Från Slussen till Medborgarplatsen gick demonstrationen och bland talarna märkes författaren och sexualupplysaren Sandra Dahlén liksom öppet lesbiska riksdagsledamoten Josefin Brink (v).
Inför 8 mars gick föreningen HBT-socialisterna ordförande Karin Wallmark ut med en uppmaning att delta i arrangemangen landet runt för att uppmärksamma hbt-personers situation. Wallmark skriver ”Som kvinna och hbt-person är man utsatt för ett dubbelt förtryck. Till diskriminering, hatbrott och alla följder av att inte följa heteronormen läggs också att kvinnors sexualitet osynliggörs och förnekas”. Wallmark skriver också om mediebilden av hbt-personer som ett problem: ”Stereotypen av en icke heteronormativ person är en homosexuell medelklassman. Det är inget annat än en fördom. Hbt-personer har i allmänhet inte mer pengar än heteronormativa och många är förstås kvinnor.” Inga övriga hbt-föreningar har gjort offentliga uttalanden i samband med Internationella kvinnodagen.
Under kvällen firas Kvinnodagen i Stockholm på bland annat Orionteatern och Södra Teatern.
I Malmö deltog omkring 400 personer i demonstrationen som bland annat arrangerades av RFSL. I Göteborg gick omkring 1500 personer med.

Läs Karin Wallmarks hela text inför Internationella Kvinnodagen