QX skrev tidigare om den verbala attack som Suma fick utså från en religiös fanatiker på tunnelbanan för mindre än tio dagar sedan. Nu har hon utsatts igen, den här gången slutade påhoppet i misshandel.
– Jag frågar mig själv hela tiden vilket land det är som jag har flytt till. Jag känner inte att Sverige är säkert för mig som transkvinna, säger Suma som märkbart kämpar för att hålla tillbaka tårarna.

Hon var på väg hem efter ett besök hos RFSL på Sveavägen i Stockholm under tisdagseftermiddagen.  När hon gick på tunnelbanan vid Rådmansgatan kom ett gäng män fram till henne.
– De skällde ut mig på arabiska. De sa att de tänkte skada mig och att min mamma var en hora, sen spottade de mig i ansiktet.

Suma bad männen att låta henne vara ifred och vittnen på tunnelbanan skrek till männen att sluta.
– När tåget kom fram till T-centralen puttade de ut mig ur vagnen där de blev aggressivare och aggressivare. De slog och sparkade mig. Jag fick en panikattack, jag skrek och försökte putta bort dem.

Efter ett tag anlände polisen till platsen.
– Det kom poliser springande från alla håll. Jag och min kompis lyckades hålla fast en av männen som sen greps.

När QX pratar med polisen bekräftar de händelsen som beskrivits av väktare som ”fullt slagsmål”.
– Ordningsvakter larmade polisen till Grön linje klockan 13.53. Patrullen grep en person född 1987 misstänkt för misshandel och ofredande. Tre andra inblandade försvann mot Plattan, säger polisens pressjour.

Suma är traumatiserad från händelsen och ifrågasätter hur hon ska undvika att bli utsatt igen.
– Inom tio dagar har jag blivit attackerad två gånger. Jag är väldigt arg och sårad samtidigt som jag tycker synd om de som är trångsynta. Jag vill inte att de ska hamna i fängelse och jag vill inte förstöra den gripnes asylfall. Jag vill bara att de ska veta att det är ett brott att attackera transpersoner i Sverige, ingen har berättat det för dem, säger Suma.