I veckan lanserade de kanadensiska popprinsessorna Tegan and Sara Foundation. Kändistvillingarna som har varit öppet homosexuella hela sin karriär, menar att när Donald Trump intar presidentposten kommer hbtq-kvinnor behöva mer stöd än någonsin, och det är just dem som stiftelsen riktar sig till.
– Vi har tvingats navigera mellan sexismen och homofobin som finns i musikbranschen. Era personliga berättelser om orättvisor och diskriminering hemma, i skolan, på arbetet och inom religionen har inspirerat oss att använda vårt kändisskap till att uppmärksamma och stå upp för hbtq-frågor, säger de inför lanseringen.

Vidare skriver de att hbtq-kvinnor upplever en oproportionerligt hög nivå av fattigdom, hälsorisker och ojämlikhet.
– Rasifierade hbtq-kvinnor och transkvinnor är oftast ännu mer utsatta för dessa frågor på grund av rasism och transfobi. Med tanke på det politiska tillståndet i USA är det dags att förenas och kämpa hårdare för våra rättigheter och mot alla former av förtryck.

Listan för hur de ska kämpa mot dessa förtryck är sannerligen ambitiös.
– Vi kommer att stödja hbtq-organisationer genom att samla in pengar och öka medvetandet för deras insatser. Vi kommer att kämpa mot den förtryckande lagstiftningen som vi väntar oss från Trumps regering. Vi vill också avveckla system för ojämlikhet som förhindrar kvinnor inom hbtq-communityt från att nå sina fulla potential. Tillsammans ska vi göra skillnad.

Läs mer om Tegan and Sara foundation här!