Efter QX rapporterade om fallet F har människor rasat av ilska mot utvisningsbeslutet. Hbtq-organisationen All Out har i samarbete med RFSL startat en namninsamlingskampanj som ska lämnas in till migrationsminister Morgan Johansson där de kräver att beslutet om Fs utvisning dras tillbaka omedelbart. Hittills har 39 166 personer skrivit under protesten.

Idag lämnade även Liberalernas Robert Hannah in en skriftlig förfrågan till Johansson.

– Som riksdagsledamot kan jag använda olika verktyg, ett av dem är en skriftlig förfrågan vilket är det jag nu har gjort. Det betyder att migrationsministern måste svara på den inom en veckas tid. Den här tvingar Johansson ta bladet från munnen och yttra sig. Jag hoppas att det leder till att ärendet öppnas upp, säger Hannah till QX.

Förfrågan som måste besvaras går ut den 8 februari och kräver inte bara att utvisningen stoppas utan även att en extern utvärdering av Migrationsverket tillsätts.

– Det är vedervärdigt att en person ska behöva bevisa sig vara tillräckligt gay och tillräckligt öppen med det för att få stanna i Sverige. Johansson säger alltid att Migrationsverket utför interna utredningar, men en myndighet som anklagas för att göra så mycket fel kan inte utreda sig själva. Istället måste det ske en extern utredning.

Det är märkbart att Hannah som själv är öppet homosexuell har berörts djupt av Fs öde.

– Jag är ärligt talat förbannad. Det är helt uppenbart att den här grabben inte kommer få ett värdigt liv och att han riskerar att utsättas för våld i sitt hemland. Jag tycker att han ska få stanna.