I måndags invigdes Skellefteå Pride med en Regnbågsmässa i kyrkan för andra året i rad.

– Kyrkan har varit en riktigt bra samarbetspartner till oss och mässan blev jättefin och stämningsfull. En som räknade besökarna sa att det var ett sjuttiotal på plats vilket är fler än förra året, säger Linnéa.

Den lilla staden i norr har lyckats fylla upp veckans alla sju dagar med olika programpunkter vilket gör Pride 2017 rekordstort.

– Skellefteå Pride växer och fler aktörer inom kommunen är intresserade och hör av sig till oss, istället för att det bara är vi som tar kontakt utåt. Vi har fått jättemycket stöd i år och alla är glada och positiva.

– Igår hade vi öppet hus i vår lokal där vi bjöd på fika. Jag hade inte några höga förväntningar på att det skulle komma mycket folk men det gjorde det. Det var fullt hus med både politiker och privatpersoner så det fanns knappt sittplatser till alla.

Trots det späckade Pride-schemat är det ändå lördagen som står i fokus med både Regnbågsparad och party. På den stora Pridefesten får norrlänningarna besök av Diamond Dogs medan veteranen DJ Pamela snurrar plattor.

Happy Pride Skellefteå!