I morse nåddes media av nyheten om att John Chrispinsson hastigt hade gått bort. Nu skriver tidningen Expressen att Chrispinsson föll ihop utanför ett gym och gick hastigt bort i en hjärtinfarkt. John Chrispinsson blev 60 år.

– Hans död kom som en fullständig chock, eftersom vi träffades på gymet så sent som i fredags, säger kollegan Pekka Heino. Vi brukade sammanstråla på crosstraining och peppa varandra. Efter fredagens pass växlade vi några ord om helgen, som var fullspäckad för John och hans familj. Han var en av de mest allmänbildade människor jag kände och varje gång jag såg honom i rutan blev jag lika imponerad av hans kunnande och sättet att förmedla detta till publiken.

– John lämnar ett stort tomrum – som pappa, make, vän och tv-personlighet, fortsätter Pekka.


John Chrispinsson
var ett välkänt ansikte i tv-rutan tack vare att han lett flera stora tv-produktioner som Melodifestivalen, Nobelfesten, prinsessbröllop och Gomorron Sverige.
John jobbade med tv och radio i större delen av sitt liv och 1987 uppmärksammades han stort då han fick en mindre avhyvling av självaste Ingmar Bergman i samband med en intervju för Radio Stockholm. Bergman hade annonserat att han bara skulle göra fyra produktioner till på Dramaten och sedan gå i pension, men ville inte alls svara på några frågor om det utan vände sig mot reporter Chrispinsson och sa ”så nu vänder du dig om och flyger hem med ditt jävla aggregat”.

John Chrispinsson arbetade också med P1:s Historiska klubben i P1 och Kanalen,  föregångaren till Studio Ett, och ingick i Stockholms skönhetsråd sedan 2011.

Chrispinsson skrev även ett flertal böcker med historisk inriktning så som Sekelskiften – en krönika om sex makt och pengar och Den glömda historien.

John efterlämnar make och två barn.