Det som skulle bli en romantisk utekväll för Linda, 37, och hennes flickvän i lördags fick ett våldsamt slut med en homofobisk attack från en berusad bordsgranne. Paret satt i biblioteksdelen bredvid ett annat sällskap bestående av en man och tre kvinnor. Den överförfriskade mannen konfronterade snabbt paret med homofobiska åsikter.

– ”Är ni killar eller tjejer? Homosar? Det ni håller på med är inte normalt” minns Linda till Norbottens Kuriren.

Paret ignorerade glåporden men mannen fortsatte.

– Vi pussades och han blev sjukt provocerad av det och ännu mer aggressiv. Han började kallade oss ”plattfittor”, slog ihop handflatorna och sa ”såhär kan man inte ha sex”.

– Han kom mot oss med gylfen neddragen. Min flickvän ställde sig upp och satt handen mot hans bröst och sa att vi inte ville se. Men då flög han och kvinnorna på henne, började riva och slita i kläderna.

Linda sprang till restaurangpersonalen för att få hjälp att stoppa bråket. Den homofoba gästen övermannades och polis tillkallades till platsen.

-Jag är chockad över att det finns folk i Luleå som har såna åsikter, och inte ens skäms över det.

Paret har inte bestämt sig för om de kommer gå vidare och anmäla brottet.

– Vi är kluvna. Hade det varit en ensam kille, kanske. Men han hade så många med sig, när vi kom ut från Bishops Arms stod det en bil full med bekanta till de här människorna. Då blev jag riktigt rädd, säger Linda.

Bishops Arms i Luleå gick i söndags ut på sin Facebooksida för att tydligt ta ställning mot attacken.

– Vi vill understryka att detta beteende under INGA omständigheter är något vi accepterar hos oss. Vi vill vara ett ställe där alla människor kan träffas och umgås under trygga förhållanden. Tyvärr var vi inte observanta nog denna kväll, undertecknat Henrik med personal.

Under restaurangen Facebookinlägg syns stöttande kommentarer till det utsatta paret.

– Fruktansvärt tragiskt att det finns människor som beter sig såhär. Länge leve kärleken, skriver en.