Macron, som är för samkönade äktenskap, har av sina motståndare anklagats för att sitta i garderoben. Att han dessutom är gift med en 24 år äldre kvinna har också setts som misstänksamt.
Men nu kommenterar Macron rykten i nya dokumentären Behind the Scenes of a Victory.
– Detta är motbjudande: Å ena sidan för att ryktena menar att det inte är möjligt att vara ihop med en kvinna som är 24 år äldre. Det har i alla fall alltid fungerat i mitt liv, för jag har varit med min fru i tjugo år. Och å andra sidan är det homofobiskt. Om jag hade varit gay hade jag sagt det, och levt som en gay man.

Macrons valmanifest ägnade en hel sektion åt HBTQ-frågor. Förutom att att fortsätta att stötta samkönade äktenskap lovade han att kämpa mot ”vardagshomofobi” och jobba mot diskriminering av HBTQ-personer på arbetsplatser. Dessutom så vill han jobba för IVF och medicinsk assisterad fertilitetsbehandling för ensamstående kvinnor och lesbiska par.

Under det franska valet den 14 maj fick Macron 65 procent av rösterna medan hans högerrival Marine Le Pen fick 35 procent. Han blev därmed den yngste franske presidenten någonsin.

Macron med frun Brigitte.