– Centerpartiet är stora i många kommuner och måste arbeta aktivt lokalt för att hjälpa unga hbt-personer där de bor, över hela landet, sa RFSLs förbundsordförande Ulrika Westerlund i en kommentar efter att centerordföranden Maud Olofsson hållit sitt tal i Almedalen klart.
– Kommuner och landsting har ett ansvar för alla sina invånare och ett bra sätt att ta ansvar också för hbt-personer är att utveckla konkreta handlingsplaner med åtgärder för att göra kommunen eller landstinget mer inkluderande för alla människor, oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck, menar Ulrika Westerlund.
Att ordföranden i riksdagens socialutskott är centerpartisten Kenneth Johansson fick Westerlund och RFSL att rikta en önskan till honom om att driva på så att informationsplikten för hiv-positiva tas bort i svensk smittskyddslag.
– En förändring av smittskyddslagen i en riktning som tydligt signalerar alla individers ansvar för att praktisera säkrare sex borde vara en fråga som stämmer överens med ett liberalt partis värderingar, sa Ulrika Westerlund.

Mer från Almedalen:

HBT-sossar kritiserar Apoteket Folkpartiet kritiseras för passivitet RFSL tar strid för ”verklighetens folk” Regeringen presenterade ny biståndspolicy