2012 gick paret Dave Mullins och Charlie Craig in i bageriet Lakewoods Masterpiece Cakeshop i Colorado för att beställa sin dröm-bröllopstårta. Men ägaren och bagaren Jack Phillips sa att han inte bakar tårtor till samkönade bröllop eftersom han är kristen.

Tårt-vägran blev startskottet för en hittills fem år lång juridisk process som ställer antidiskrimineringslagar mot religionsfrihet. Vad väger tyngst?

Hittills har lokala domstolar menat att Jack Phillips har gjort sig skyldig till diskriminering mot gayparet. Men bagaren har överklagat i samtliga instanser. Nu tas fallet upp i Högsta domstolen.

I en intervju med amerikanska The View gästar Phillips tillsammans med sin advokat. I programmet säger de att tårt-vägran inte bara handlar om religionsfrihet utan också om den konstnärliga integriteten.

Tills dess att Phillips har laglig rätt att vägra baka bröllopstårtor till homosexuella par har bageriet slutat att sälja bröllopstårtor helt och hållet. Vilket gör att han förlorar en stor del av sin inkomst.

– Vad tror du att Jesus hade gjort i din situation? Undrar en av programledarna från The View.

– Jesus hade inte bakat tårtan, säger Phillips vilket chockar programledaren.

– Jo kom igen, Jesus hade bakat tårtan. Det är ett som är säkert, han hade bakat tårtan, säger hon.

Se videon om den långdragna tårt-striden här!