Det var första gången som pojkvännen skulle se sin Pedro uppträda live. Strax innan rockbandet Green Days spelning var han upphissad i en kub högt ovanför scenen. Enligt festivalarrangören ska han ha varit fastspänd i en säkerhetssele men något går snabbt fel. Pedro ramlar ur kuben och faller 30 meter till sin död framför pojkvännen ögon.

Sjukhuspersonalen försökte återuppliva akrobaten i en halv timme utan framgång. Pedro och pojkvännen var båda buddister och i lördags hölls en buddistisk begravningsceremoni i Madrid.

Dagen innan olyckan postade Pedro ett inlägg inför pojkvännens besök:

– Jag längtar efter att få träffa min vackra pojkvän. Älskling, kom till mina armar, skrev han under en bild av kärleksparet.

Trots den tragiska olyckan fortsatte festivalen och Green Day uppträdde kort därefter på samma scen. Enligt arrangören fattades beslutet om att inte ställa in framträdandet på grund av säkerhetsrisken för den massiva publiken.

Green Day har beklagat olyckan på sin Twitter.

– Vi kom precis av scen på Mad Cool festivalen till hemska nyheter. En väldigt modig artist förlorade sitt liv ikväll i en tragisk olycka.

– Våra tankar går ut till hans familj och vänner.

Olyckan filmades av en festivaldeltagare. Varning för känsligt innehåll!