Pride House

12-18 Cat of Stockholm konstutställning

Pseudonymen Cat of Stockholm ställer ut ett urval av sina verk med lesbisk erotik

14.00 Klarar du ”homotestet”? Hbtq-aspekter på asylrätt

Stockholms universitet behandlar problematiken kring Migrationsverkets bedömningar av hbtq-asylsökande, de utmaningar myndigheten står inför, vad som behöver bevisas och hur det ska göras. Kom förberedd och uppdatera dina kunskaper om hbtq-asylsökande och trovärdighetsbedömningar genom QX och Expressens granskning.

14.00 Redo som Stolta Föräldrar

Stolta Föräldrar sätter fokus på alla föräldrar till hbtq-barn. Under ett panelsamtal behandlar de den rädsla och oro som kan uppkomma när ens barn kommer ut. Efter samtalet finns tid för att ställa frågor.

16.00 Sex, lust & kommunikation – transseparatistisk workshop

RFSL bjuder in dig som är trans eller har erfarenhet av att vara trans till en workshop om sex och lust.

Pride City

13.00-17.00 Århundradenas fest

Lesbisk Makt och The Unstraight Museum bjuder in till en minifestival/trädgårdsfest på Carlhälls Gård. De har ett program fullproppat med musik, poesi, berättelser ur Sveriges historia, homoerotisk högläsning och lesbiska ceremonier.

15.00 Syria – The Unstraight Untold Story

På Etnografiska museet kan du lyssna till gayparet Jamal och Said kärleksberättelse, och hur de tvingades fly Syrien på grund av deras oppositionella aktivism.

19.00 Pride Rund & Walk

Hbtq-idrottsföreningen Stockholm Frontrunners ser till att vi inte tappar kondisen under Pride. Innan löpningen värmer de upp i Zinkensdamms IP. Efter rundan blir det drink och middag på Zinkensdamms Vandrarhem Restaurang.

20.00 Mälarpaviljongens Pride-invigning

När Mälarpaviljongen inviger sin Pridevecka blir det med bland annat ett samtal mellan ryska hbt-rörelsens Tatiana Vinnichenko, Stockholm Prides ordförande Haydar Anderson och handelsminister Ann Linde (s). DJ musik och strålande sol såklart!

22.00 Rainbows & Unicorns på Tak

Ett imponerande Pride-program har tagit form för de som älskar techno och nattsudd. Ikväll är det Tak på Slakthuset som är hänget!

Fler evenemang hittar du i QX GayMap