I förra valet gick HBT-sossarna till sjöss på en flytande valstuga för att sprida sitt budskap. I år har Öppna moderater tagit över en av partiets valstugor, den på Medborgarplatsen.
– Hbt-personer är en mycket viktig väljargrupp för Moderaterna, och därför är det viktigt att vi finns på plats centralt i Stockholm för att i detta viktiga val träffa vår väljare, förklarar Öppna moderaters ordförande Christer Wennerholm och lägger till.
– Även om alliansen sett till att genomföra den stora reformen om könsneutralt äktenskap finns fortfarande viktiga HBT-frågor att kämpa för inte minst transfrågorna som vi i Öppna Moderater lyft under året.
När valstugan formellt invigdes på torsdagskvällen var riksdagskandidaten Maria Abrahamsson en av huvudtalarna. Hon berättade om hur hon följt hennes grannar Rikard Wolff och Stina Gardell.
– Det är ingen hemlighet att båda två är homosexuella. Men det hindrade ju inte dem från att få barn – med varandra, sa hon. Jag följde deras graviditet på så nära håll som kan göra när man bor i samma hus. I likhet med många andra var jag inte helt till freds med deras upplägg, om jag säger så.
– Men så föddes barnet. Många tidiga morgnar mötte jag Wolff i trappan med den lilla i famnen invirad i en filt. Antingen var han på väg till mamman för lämna över babyn, eller så hade han just hämtat den lilla och var på väg hem till sin lägenhet i trappuppgången bredvid.
– I dag är flickan i femårsåldern. I bland kommer hon cyklande på gården bredvid sin mamma och hennes väninna, ibland springer hon i kapp med pappa. Det är den märkligaste familjebildning jag har stött på – men av allt att döma ändå lycklig och harmonisk.
Maria Abrahamssons tal blev till en sammanfattning av hur hon i en rad frågeställningar ändrat åsikt under en inte helt ”spikrak resa” och slog ett slag för att göra det enklare att adoptera och att öppna för surrogatmödraskap i Sverige. Och så förklarade hon valstugan öppnad med orden.
– Nu återstår bara att vi också vinner valet!