I en debattartikel i Expressen går riksdagsledamoten Fredrick Federley till angrepp på Sverigedemokraterna: ”Vi kan inte förlåta er alla övergrepp ni begått mot oss och jag hoppas att hbt-samhället unisont stänger dörren för Sverigedemokraterna och andra främlingsfientliga krafter som försöker exploatera vår utsatthet.”
Federley menar att Sverigedemokrater försöker locka hbt-väljare genom att hävda att ”invandrare” är det som begår hatbrott riktat mot hbt-personer.
”Jag har själv blivit misshandlad två gånger under mandatperioden. Båda gångerna av svenskar och den första av unga killar som hade varit delaktiga i Salemmarschen”, skriver han och uppmanar hbt-personer ”att säga ifrån”.
I debattartikeln skriver Federley om att han stött på Sverigedemokrater på partybåten Patricias söndagskväll, som är gaykvällar,
Till QX berättar Federely att de han stötte på bjöd andra gäster på alkohol från barerna för att knyta kontakter. På liknande sätt skall enligt uppgifter till QX företrädare för partiet ha frikostigt bjudit gäster på andra gayställen i Stockholm på alkohol.
Sympatisörer till Sverigedemokraterna har även varit aktiva på communityt Qruiser och partiet har på Aftonbladets debattplats i slutet av mars hävdat att man har stort stöd i hbt-gruppen. Det senare baserat på huvudsakligen en öppen Dagen fråga om partisympatier på QX.se.