Gayparet träffade surrogatmamman på internet och tillsammans kom de överens om att hon skulle bära deras barn, rapporterar The Telegraph. De skrev på ett kontrakt för surrogatmoderskap och reste till Cypern där behandlingen är tillåten. Ägget donerades av en annan kvinna och befruktades med en av männens spermier.

Mot slutet av graviditeten blev surrogatmamman och hennes make osams med gayparet. De bestämde sig för att de ville behålla barnet och uppfostra honom själva. När hon födde en pojke i april förra året undanhöll hon det för paret i flera veckor, och kvinnan med hennes make registrerades som föräldrar till barnet.

Domstol gav gayparet rätt

Gayparet lämnade in en stämningsansökan förra året som de vann då en domare i Högsta domstolen beslutat att barnet skulle bo hos dem.

Surrogatmamman och hennes make överklagade beslutet, men förra veckan bekräftade en annan domare det ursprungliga beslutet.

Barnet kommer att bo hos gayparet men hittills förblir surrogatmamman och hennes make juridiska föräldrar eftersom de inte skrivit över vårdnaden.

Surrogatmamman och maken har även rätt till sex besök om året.