Den andra januari dök två filmsnuttar upp på Twitter och Youtube med titeln ”En sällsynt ceremoni för äktenskap mellan två homosexuella män i Saudiarabien.”

Ceremonin ska ha ägt rum i Aradiyat i närheten av den heliga staden Mecka.

Enligt den brittiska sidan med nyheter från arabvärlden The New Arab ska bröllopet ha stormats av myndigheter som arresterat brudparet och gäster.

Är gripna i väntan på rättegång

De frihetsberövade personerna ska nu vara under utredning i väntan på rättegång. Bedöms filmerna som riktiga kan påföljderna bli enorma. Homosexualitet är olagligt i Saudiarabien med straff som piskning/stening, kastrering, fängelse och avrättning.

Vissa Twitter-användare menar att filmen måste vara ett skämt. Medan andra har varit mer positivt inställda och kallat filmerna för ”det nya Saudiarabien”.

QX har tidigare rapporterat om landets gripande av personer som anklagats för homosexualitet. 2011 arresterades en brittisk sjuksköterska som var där i arbetet efter han lurats via sms av landet sedlighetspolisen.

Han utlämnades till Storbritannien efter diplomatiska insatser. Väl i hemlandet vittnade han om tortyr och grov misshandel i det saudiarabiska fängelset.

– Du måste förstå Sharia-lagarna för att inse vad jag varit med om. Jag har lärt mig att man inte leker med de här människorna. Du kan inte förolämpa deras kultur eller lag, sade sjuksköterskan i en intervju med tidningen The Sun.

Se de virala bröllopsfilmerna nedan!