The Sun skriver idag att den brittiske medborgaren Stephen Comiskey kommit hem efter ingripande av diplomater. 36-årige Comiskey arbetade på King Fahad National Guard Hospital i Riyadh och var i oktober förra året nära slutet på sitt kontrakt som gästarbetare i Sauduarabien.
Comiskey arresterade av landets religiösa polis efter att ha lockats i en fälla via text-meddelanden. Han anklagades för att som homosexuell söka kontakt med en annan man.

The Sun Idag med bild på den nu i säkerhet förda Stpehen Comiskey

Han misshandlades och hotades att avrättas och har fått tillbringa nära ett halvår under svåra förhållanden i fängelse i Riyadh. Han tvingades innan han släpptes att skriva under en ”bekännelse” på arabiska, ett språk han inte förstår.
Till The Sun säger han: ”Du måste förstå Sharia-lagarna för att inse vad jag varit med om. Jag har lärt att man inte leker med de här människorna – du kan inte förolämpa deras kultur eller lag.”

Den saudiske prinsen Saud Abdulaziz bin Nasser al Saud misshandlar sin betjänt i en hotellhiss i London.

Enligt The Sun finns en koppling till den Saudiarabiska prinsen Saud Abdulaziz bin Nasser al Saud som förra året i oktober dömdes till livstids fängelse i Storbritannien. Han dömdes för att ha dödat sin betjänt, Bandar Abdulaziz, under en vistelse i London. Den brittiska domstolen vägrade, trots påstötningar från Saudiarabien tysta ner prinsens homosexualitet. Behandlingen av Comiskey antas av brittiska utrikesdepartementet, enligt vad The Sun uppger, vara en hämnd från saudisk sida.

Utpressning skapar problem i Saudiarabien Filippinska män arresterade i Saudiarabien 7000 piskrapp för kärleksrelation Fem arresterade efter Drag-träff i SaudiArabienz Tre bögar avrättade i SaudiArabien