Kampanjen It Gets Better, där vuxna homo-, bisexuella och transpersoner talar direkt till dagens unga blir sprids allt snabbare i USA.
När Jole Burns, ledamot av Ft. Worth stadsfullmäktige i förra veckan berättade sin historia i direktsändning från stadsfullmäktigemötet fick han tolv minuter och varma applåder av sina kollegor.
Joel Burns berättade för första gången någonsin om hur han som 13-åring blev utsatt för mobbning för att han var bög. En mobbning som fick honom att fundera på att ta sitt liv. Han berättade med adress till alla unga hbt-personer som idag mobbas, att han var på väg i samma mörka tankar som många som utsätts för mobbning idag, men la till att det ”blir bättre”.
– Ge dig själv en chans att se hur mycket bättre ditt liv kommer kunna bli, sa han.
I det starkt känsloladdade talet, där stadsfullmäktigeledamoten flera gånger har svårt att få fram orden säger han att han skulle vilja ta med den 13-årige Joel Burns genom alla de fantastiska händelser han som äldre fått uppleva.
1, 6 miljoner har sett hans video på You Tube och de många bidragen till It Gets Better-kampanjen har alla fått tio- och hundratusentals visningar.
Behovet av att berätta om hur man som ung utsatts för mobbing, för att därmed kunna ge unga hbt-personer stöd, är stort.
Efter att QX tidigare skrivit om den amerikanska kampanjen som startade i samband med fler uppmärksammade självmord bland unga bögar och unga som andra uppfattat som bögar, har många läsare efterlyst en motsvarande svensk kampanj.

100 000 i skadestånd till mobbad elev

itgetsbetterproject.com