Artikeln om ”hur man avslöjar homosexuella” som publicerats i en av landets största tidningar döms ut av aktivister som potentiellt farlig för hbtq-communityt, skriver The Guardian.

Det är tidningen Sinar Hairan som listar olika attribut som de menar kan ”avslöja gaypersoner”.

Homosexuella män uppges som ”lättast att känna igen på grund av deras kärlek till skägg och gym”. I artikeln klargörs dock att bögar inte går till gymmet för att träna utan för att titta på andra män. ”Deras ögon glittrar när de ser andra män” skriver reportern. Läsarna tipsas även om att vara uppmärksamma på män som har mycket märkeskläder då det menas vara ett tydligt ”bögtecken”.

Lesbiska avslöjar sig själva genom att de gärna kramar om varandra, håller hand och pratar illa om män, enligt Sinar Hairan.

Att artikeln publiceras i ett land med en så stark anti-gay opinion menar aktivisten Arwind Kumar är extra problematiskt.

–Vi har så mycket frågor som faktiskt är viktiga i vårt land. De borde utbilda samhället genom att förklara varningstecken för pedofiler, våldtäktsmän och kidnappare. Personer som faktiskt är farliga, säger han i en Youtube-video.

I Malaysia är homosexualitet olagligt och straffbart med fängelse i upp till 20 år. En undersökning gjord av Pew Research Center 2013 visar att 86 procent av befolkningen inte tycker att det malaysiska samhället ska acceptera homosexualitet.