Den udda vägledningsstilen som pastorn George Gregory tog till på den yngre mannen har skapat frågande rubriker över hela USA.

Allt började med ett larmsamtal från en granne som sett ”misstänkt aktivitet” i en bil parkerad utanför pastorsparets hus.

Polis ryckte ut och hittade pastor Gregory sittandes påklädd i baksätet. I det främre passagerarsätet satt en naken man fastbunden med nylonrep. Enligt en rapport från polisen ska pastorn då ha sagt att det rörde sig om en lek.

– Vi träffas då och då för att leka lite, sade han enligt rapporten.

Menar att nakenmannen bundit fast sig själv

Men nu har han gått ut i media för att ta tillbaka att de är lekkamrater. Istället menar han att det handlade om ”andlig vägledning”.

– Jag har inget att dölja och har inte gjort något fel. Jag gav bara andlig vägledning för att hjälpa en ung man med drogproblematik, säger Pastorn till CBS Pittsburgh och fortsätter:

– Situationen blev lite märklig. Men det var inte mitt fel. Jag vill bestämt påpeka att jag inte på något sätt deltog i det märkliga.

Hur den nakna mannen lyckades binda fast sig själv i passagerarsätet svarar inte pastor Gregory på.

– Jag förnekar inte att han tog av sig sina kläder för att locka mig. Men jag svär på Bibeln med Gud som vittne att jag inte gjorde någonting, säger han.

Vidare berätta pastor Gregory att han tillsammans med sin hustru har försökt hjälpa den unga mannen en längre tid.

Den nakne mannen och pastorn är båda misstänkta för förargelseväckande beteende.